esza logo jobb fels

Tanúságul mondom el, hogy

december várja születésedet

Kedves Testvérem! Akartál-e megszületni? Vágytál-e élni? Jó, ha igent tudsz erre mondani, mert ez azt jelenti, hogy egyezik az akaratod Istenével, akinek boldog akarása vagy. Azt jelenti, hogy már megérezted, neked nincs semmid nélküle. Akaratod sem. De általa van mindened. Az akaratod is.

Azt jelenti, megtapasztaltad már, hogy az a boldogság, ha rásimulsz Isten szándékára, ha odabújsz akarata biztonságába. Sokan mondják: „nem akartam én az életet, nem kértem, hogy megszülessek!” Nem így van. Fogantatásod pillanatában a legnagyobb egységben voltál Teremtőddel. Az Ő óhajából lett a te életvágyad, életösztönöd. Ő akarta az életedet, és te akartad az Ő akaratát.

Nem emlékszünk már ezekre a vágyakra, de ez a tapasztalat őrződik minden reményünkben, minden kérelmünkben. Ahogyan most áhítozol az Üdvösségre, ugyanolyan szomj kísérte az élet iránt az első perceidet. Isten boldog terve voltál, és te tudtál erről. Beleegyeztél a meghívásba.

A közös akaratból nőtt ki az összes szándékod. Minden, ami történik veled, a teremteni és születni egyesültségéből fakad. Ebben fogantál, ez lényeged: az vagy, akinek egyező volt az akarata Istenével. Ezért van, hogy semmi sem tud olyan békével eltölteni, mint amikor újra egyesülsz Isten szándékával. Mint amikor egy nehéz élethelyzetből Vele akarsz újjászületni. Úgy, akkor, ott, olyannak, ahogy Ő akarja.

Mint Jézus, aki az Atya óhaja volt. A karácsony Jézus megszületése. A karácsonyhoz nem kell havas táj, nem kell feldíszített fenyőfa, nem kell ünnepi asztal. A karácsonyhoz csupán Jézus kell. És az a hit, hogy az Ő megszületése a Te újjászületésed feltétele. Jézusnak hatalma van rá, hogy átalakítson. Élete életet ad. Ha volt benned valami holt, az megelevenedik, és ha vágyaid felzaklattak, szívedet egyszerűvé teszi.

Kedves testvérem, decemberre már annyi szükséget átélünk. Félreértéseket, csalódásokat, bánatokat, kísértéseket, bűnöket viseltünk, és nem értjük, hogyan is történhetett meg velünk mindez egy év alatt! Nem akarunk ebbe visszatérni. Ekkor felfedezzük, hogy december anyaméhe meg akar szülni minket. Megtelünk örömmel. Jézust követni a megszületésben, leírhatatlan boldog cél. Egész szívvel hisszük, a jászol a mi erőnk. Így lesz a karácsony a Te megszületésed, az én megszületésem, a mi megszületésünk, az Ő megszületése. Így lesz a karácsony Jézus közelségének valósága.

Születni vágyó testvéred,

Klári

Go to top