esza logo jobb fels

Szeretettel köszöntjük a kaposvári

 

Szent Margit – Szent József Plébánia honlapján!

Gyere el
hozzánk

Események

Programfüzet

Miserend

Naptár

Adományok

Segíts minket!

Lectori Salutem! Üdvözlet az Olvasónak!

 

Illő és üdvös a latin köszöntés. Az örök dolgok sosem korszerűtlenek, sosem lógnak ki a mából. Elődeink a nyomtatott művek elején tisztelegtek így a jóakaratú érdeklődők előtt - de van-e rá ok, hogy a digitális opus, a honlap látogatóit ne így köszöntsem…?!

Örök dolog a születés is. Amikor megszületik valami új, az nem más, – mégsem más, mint ismétlődés. Örök visszatérésben élünk. Minden igaz emberi törekvés a Teremtés újjászületése. A kaposvári Szent Margit – Szent József Plébánia honlapja is az örök visszatérés és a folyamatos megújulás jegyében született 2016 Karácsonyának Vigíliáján. Fényes időben.

A megtestesülés előestéjén előállni valaminek a világrajövetelével, nem mértékvesztés, hanem szeretet. A szeretet pedig elegendő létezés. Az egyetlen létezés. Nincs indoka, csak vonz. Magához. Mi pedig érezzük a vonzást, a hívást, amely tettekre sarkall, hogy elinduljunk, felkerekedjünk, hogy megkeressük a Szeretet forrását. Amikor Isten megmutatta Fiát, körülállták a pásztorok, mint ahogy később is az emberek körülfogták Jézust, mert tanításából akarták megismerni a világot. Amikor mi, emberek, megmutatkozunk, akkor engedjük, hogy körbevegyenek minket. Megmutatjuk belső értékeinket, kincseinket, megajándékozzuk egymást a bizalmunkkal, tudásunkkal, esetleg bölcsességünkkel. Szélesre tárt kapuként kinyitjuk a szívünket.

Egyházközségünk is így akar jelen lenni, így szeretne megmutatkozni ezen a felületen. Tárva-nyitva a szívünk előtted. Az a célunk, hogy felfedezz bennünket, hogy rábukkanj értékeinkre, arra a Krisztusra, Akit mi (is) képviselünk. Szeretnénk, ha megismernéd az életünket, ha kapcsolatba lépnél velünk, ha kérnél vagy felajánlanál segítséget! Programokat, lelkiséget kínálunk és egy eleven közösség mindennapjait igyekszünk láthatóvá tenni. Identitását vesztett és széteső-félben lévő korunkban az örök értékeket, az összetartozást, a Krisztushoz tartozást szeretnénk megjeleníteni. A plébániai honlap közösségét azért hívtuk életre, hogy a modern technika felkínálta lehetőségekkel élve mind az egyházközség mind a látogatók, közösségbe lehessenek egymással és tagjai lehessenek Krisztusnak, és azért, hogy a honlap a hit jelével szolgáljon – szeretetben és tevékenyen.

Mi, a kaposvári Szent Margit – Szent József Egyházközség, úgy szeretnénk megélni a mindennapok feladatát, a közösségi együttléteket, hogy felkínálunk a honlapon keresztül sok igényes kapcsolati, közösségi és hitéleti formát: zarándokutakat, hitoktatást, imacsoportokat, koncertmiséket, olvasókört, karitászt, klubokat, énekkart, kiállításokat, online miseszándék bejelentést, angol társalgási kört, origami foglalkozást.

A honlap, természete szerint, nem akar semmit sem birtokolni; illékony, tehát tartós nyomot sem akar hagyni. Honlapunkat a Katolikus Egyház tanítása alapján, az Egyház Tanítóhivatalával teljes egységben üzemeltetjük… igyekszünk a  vallás szellemében, a lélek perspektívájából, az alázat bölcsességével, a szeretet bőségével gondozni.

 

Üdvözöllek hát kedves látogató! Légy otthon nálunk!

Tisztelettel és barátsággal ajánlom honlapunkat.

Dr. Rumszauer Miklós

plébános

 

 

Legutóbbi prédikáció

 

 

Bretz Gábor operaénekes koncertmise

 

Egyházközségi családtábor 2019

 

2019. április 16. – Nagykedd lelkigyakorlat második nap

2019. április 15. – Nagyhétfő lelkigyakorlat első nap

 

Közös karácsonyi est

 

2019. június 16. – Szentháromság vasárnapja

Közeledő események

Flimklub

 

Bővebben

Kiállítás

Ficzere Mátyás keramikus

Bővebben

Pedagógus nap

 

Bővebben