esza logo jobb fels

A Szent Mónika közösség megalakulásának története:

Madridban az Akció Katolika gyűlésén egy édesanya felvetette: "Mit tehetünk mi édesanyák, hogy gyermekeink ne veszítsék el hitüket?" Válaszul többen elhatározták, hogy naponta buzgón imádkoznak nem csak a saját, hanem minden édesanya gyermekének hitéért, és a hét egy napján, amelyet mindegyikük szabadon választhat, a templomban is elmondják imájukat. Lelki vezetőjük Lorenzo atya támogatta elhatározásukat.

Szent Mónikát, Szent Ágoston püspök édesanyját választották eszményképül, aki több évtizedig könnyek között imádkozott fia megtéréséért. A kis közösséghez mind több édesanya csatlakozott és 1987-ben megkapták a madridi bíboros érsektől az Egyház hivatalos jóváhagyását. Az ima a világ más országaiba is eljutott és egyre terjed.

Hazánkba Róna Gábor jezsuita atya hozta el ennek a közösségnek a hírét. A kalocsai édesanyák kérésére ebben a városban Szent Mónika napján 1992. augusztus 27- én alakult meg az első csoport. 2005.január 28-án Dr. Erdő Péter bíboros, prímás, érsek úr elfogadta felkérésünket és elvállalta közösségünk fővédnökének tisztségét.

 

A közösségnek mindenki tagja lehet, aki vállalja, hogy az imát minden nap (otthonában) elmondja, és hetente egyszer az Oltáriszentség előtt is.

 

Kedves Édesanyák!

Fogjunk össze az Imában!

Isten áldása kísérje családjainkat!

 

 

„Ha ketten közületek valamiben egyetértenek a földön, és úgy kérik, megkapják mennyei Atyámtól. Ahol ugyanis ketten vagy hárman összegyűlnek a nevemben, ott vagyok közöttük." (Mt 18, 19-20)

Közös imaalkalmak:

minden szerdán 17.30-tól

a Szent Margit templomban.

Utána rózsafüzér és szentmise.

Go to top