esza logo jobb fels

A szentségimádás az eucharisztikus Krisztussal való találkozás sajátos módja, ami segít kibontani, átélni, és továbbadni Krisztus áldozatának gazdagságát. A szentségimádás személyes találkozás a szentségi Jézussal.

 

A szentségimádás alkalmával a hívő elmegy Jézushoz, Barátjához, Megváltójához, Jegyeséhez, Istenéhez, ki-ki úgy gondol rá, ahogy elsősorban ő maga átéli Jézust. A szentségimádásnak a lényege a személyes találkozás Jézus személyével. Jézus számára ünnep a találkozás. Ő mindegyikünket kimondhatatlanul nagyra értékel személy szerint, és nemcsak munkakapcsolatban akar lenni velünk, hanem közvetlen, személyes viszonyban. Amikor szentségimádásra megyünk, akkor nem valami ügy, program vezet bennünket, hanem a Jézussal való személyes találkozás a célunk. Szentségimádás alkalmával arra kell törekednünk elsősorban, hogy személyes találkozás jöjjön létre közte és köztünk. Az ő személye nyitott felénk, adni akarja magát nekünk. Fontos, hogy a mi személyünk is nyitott legyen befogadni az ő személyét, és nekiadni a miénket.

Egy ilyen találkozóra, egész napos SZENTSÉGIMÁDÁSRA hívunk és várunk mindenkit, 

minden CSÜTÖRTÖKÖN 0800 – 1800 óra között. 

Egy-egy órát lehet vállalni az Oltáriszentség előtti imára, hálaadásra.

Érdeklődni, jelentkezni az alábbi elérhetőségeken lehet:

Kovács Géza

telefon: 06/302677888

 

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

 

Szent II. János Pál pápa a "Maradj velünk Uram" című körlevelében, az áldozat ünneplése mellett a lelkünkre kötötte, hogy a "szentmisén kívül szentségimádás legyen minden plébániai és szerzetes közösség különleges feladata. Hosszasan időzzünk leborulva az Eucharisztiában jelenlévő Jézus előtt, hitünkkel és szeretetünkkel jóvátéve a bántásokat, a mellőzéseket és a sérelmeket, melyeket Üdvözítőnknek oly sok helyen el kell viselnie".

Go to top